Omgeving

U kunt vanaf onze boerderij mooie fietstochten en wandelingen maken. De Veluwe en De IJssel zijn dichtbij. We hebben mooie fietsroutes voor onze gasten. Op 15 kilometer afstand ligt de Hanzestad Deventer waar u prima een terrasje kunt pakken of lekker kunt shoppen in deze historisch stad. Ook Apeldoorn behoort tot de mogelijkheden. De afstand is ongeveer 14 km.

We helpen u graag op weg met een persoonlijk advies, maar u kunt natuurlijk ook websites raadplegen. Kijk ook eens op: https://www.veluwespecialist.nl/ waar u nog veel meer ideeën voor een dagje uit in de prachtige omgeving van Vaassen kunt vinden. Bijvoorbeeld speeltuinen, musea, zwembaden etc. 

Bezienswaardigheden in de buurt:

De-Weteringschans-foto-de-Cannenburch
Kasteel Cannenburch (www.glk.nl) (10 minuten met de auto)
Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch aan het Maarten van Rossumplein 4  in Vaassen ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht en in de omgeving kan worden gewandeld en gefietst.


De Weteringschans - Foto paleis het Loo
Paleis Het Loo (www.paleishetloo.nl) (15 minuten met de auto)
Op 15 autominuten van B&B de Weteringschans ligt Paleis Het Loo, een voormalig koninklijk paleis en thans nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Paleis Het Loo is eigendom van de Staat en behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.


De Weteringschans - Foto kasteel Staverden
Kasteel Staverden (www.landgoed-staverden.nl) (30 minuten met de auto)
Landhuis, bekend als kasteel Staverden, met gracht en tuin. Sfeervol bezoekerscentrum met landschapswinkel. Brasserie Staverden in de kasteeltuin. Zeer gevarieerd oud bos- en cultuurlandschap langs de Staverdense Beek, fraaie bossen en beukenlanen afgewisseld met akkers, weilanden en monumentale boerderijen. Verder bloemrijke beekdalgraslanden, heideveldjes en graanakkers met akkeronkruiden. 


De Weteringschans - Foto Apenheul
De Apenheul (www.apenheul.nl) (20 minuten met de auto)
De Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand van de Apeldoorn. De tuin ligt midden in het natuurpark Berg & Bos. In de Apenheul leven apen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. 


De Weteringschans - Foto Smallert
Gezinspark ’t Smallert (www.smallert.nl) (10 minuten met de auto)
Op de Veluwe, in het kleine plaatsje Emst ligt Gezinspark ’t Smallert. Een park waar een hoop te beleven is, voor jong en oud! ‘t Smallert heeft vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld een gezellig dagje uit, kinderfeestjes, personeelsfeesten, verjaardagen en familiereünies. Het park bestaat uit een forellenkwekerij, visvijvers, een speelpark, een kaarsenmakerij en een dagrestaurant met een mooi terras.


De Weteringschans - Veluwse Bron
De Veluwse Bron
(www.veluwsebron.nl) (10 minuten met de auto)
Ook in Emst ligt het meest uitgestrekte wellnessresort van Nederland: De Veluwse Bron. Een droomplek midden in de Veluwse natuur waar rust en ontspanning de boventoon voeren. Door gebruik te maken van de volgende link kunt u boeken met korting http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/veluwse-bron/


De Weteringschans - Thermen Bussloo
Sauna, Beauty & Wellnessresort Thermen Bussloo (www.thermenbussloo.nl) (15 minuten met de auto)
Thermen Bussloo is één van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Een bezoek aan Thermen Bussloo staat garant voor een onvergetelijk dagje wellness. Door gebruik te maken van de volgende link kunt u boeken met korting http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/thermen-bussloo/


De Weteringschans - Foto Klimbos
Klimbos Garderen (www.klimbosgarderen.nl) (30 minuten met de auto)
Het hoogste en veiligste klimbos van Nederland ligt in Garderen, midden op de Veluwe. Daarbij is het klimbos geschikt voor iedereen langer dan 1.20 meter.