Over ons

De Weteringschans - Foto Werner en Ilse

Wij zijn Werner Veenendaal en Ilse Scheffel,  geboren en getogen  Amsterdammers, en hebben in 2014 de in 1931 gebouwde woonboerderij gekocht. Onze grote wens om buiten te wonen kwam hiermee in vervulling. Na een grondige verbouwing groeide bij ons het idee om een Bed and Breakfast te beginnen, zodat we andere mensen kunnen laten meegenieten van ons prachtige plekje.  Naar ons idee de perfecte plek om te ontspannen, te onthaasten en te genieten van een onvergetelijk verblijf. Zelf zijn we enthousiaste fietsers en hebben niet alleen in Europa maar ook daarbuiten al heel wat kilometers gefietst. Wereldwijd hebben we vaak overnacht in B&B-gelegenheden en onze positieve ervaringen geprobeerd te creëren in onze eigen Bed and Breakfast.

Locatie van onze Bed and Breakfast

De boerderij staat in een rustieke en landelijke omgeving aan de oostrand van de Veluwe en bevindt zich in de weilanden tussen de Veluwe en de rivier de IJssel in. Rondom de boerderij liggen de uitgestrekte landerijen met koeien, schapen, maïs en aardappelen van de boerderijen om ons heen. In de pauwenwei achter de boerderij lopen onze pauwen en de Barnevelder kippen.

Het dorp Vaassen is 7 km gelegen vanaf de boerderij, 20 minuten met de fiets en 12 minuten met de auto. De boerderij ligt tussen drie steden ; Apeldoorn, Deventer en Zwolle. De Veluwe is een geweldig fiets- en vakantiegebied. De boerderij ligt tussen twee fietsknooppunten.

Rondom de boerderij is een prachtige tuin en meerdere terrassen en een volière met veel verschillende vogeltjes. Door de ligging is er volop privacy voor de gasten. U kunt heerlijk slenteren door de grote tuin met borders waar van het vroege voorjaar tot het late najaar bloeiende planten en struiken zijn. Er zijn zes borders met verschillende soorten rozen, borders met vaste bloeiende planten, gazons, hagen, fruitbomen en een grote natuurlijke vijver. Onderga het gevoel van de rust op het platteland. De geluiden van de kikkers, de kippen, de pauwen, de koeien van de buren, de mussen, mezen etc.
Onze dieren vinden het niet prettig als er andere huisdieren op hun territorium komen. Daarom is het meebrengen van huisdieren niet toegestaan.
Onze rustige Zwitserse witte Herdershond en de kat zijn uitermate vriendelijk zonder opdringerig te zijn. Voor mensen met een allergie voor honden, katten of andere dieren is onze B&B minder geschikt.

De boerderij bestaat uit het voorhuis waar wij zelf wonen, de deel, waar vroeger het vee stond en nu de entree is, en de voormalige hooizolder, waar nu de gastenkamers zijn gesitueerd.

Routebeschrijving:
Vanaf Apeldoorn neem A50 richting Zwolle, afslag 26 Vaassen/Terwolde. Einde afslag linksaf richting Terwolde. Bij de derde weg rechts gaat u rechtsaf de Gatherweg op. Na twee haakse bochten is het de eerste boerderij aan uw linkerhand. Het is aan te bevelen om met eigen vervoer te komen omdat het openbaar vervoer matig is geregeld. Desgewenst kunnen wij u tegen vergoeding ook ophalen van het station.